
Eğitmenlerimiz

Dr. Öğretim Üyesi Mimar Ebru GÜLLER
2014 yılında doktorasını tamamlamış olup DEÜ Mimarlık Fak. Mimarlık Böl.'de Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. 2009 yılından itibaren Mimarlar Odası İzmir Şubesi’nde Çocuk-Mimarlık Komisyonu bünyesindeki çocuk-mimarlık atölyelerinde yürütücü olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda “Yaşanabilir Yapılı Çevre” Komisyonunda sürdürülebilir çevre için farkındalık ve bilinç kazandıracak çalışmaların düzenlenmesinde yer almaktadır. Sağlıklı ve engelli çocuk mekânları, eğitim ve sağlık yapıları, mekân algısı, engelsiz tasarım, mimaride renk ve sürdürülebilir mimarlık konuları üzerinde makale, bildiri, tasarım çalışmaları, disiplinler arası projeleri ve mimari proje tasarım yarışmalarında üç ödülü bulunmaktadır. Yürütücülüğünü yaptığı başlıca atölyeler; "Sürdürülebilir Oyuncak Tasarımı I,II ve III", "Origami Yuva", "Sugar Tower", "Okulum Ne Renk Olsa?", "Sınıfımı Ben Tasarlıyorum!" olarak sıralanabilir.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAK. MİMARLIK BÖL.

Doç. Dr. Ayça TOKUÇ
2013 yılında doktorasını tamamlamış olup DEÜ. Mimarlık Fak. Mimarlık Böl.'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Lisans programında sorumlu olduğu “Sıfır karbon yerleşimler” dersi kapsamında doğa-yapılı çevre ilişkileri, karbon döngüsü ve doğadan öğrenilebilecek tasarım yaklaşımları hakkında eğitim vermektedir. Doğadaki simbiyotik yaşamdan esinlenen bir cephe sistemi olan “oksijen üreten cephe", EXPO 2016’da sergilenen ve patent başvurusu bulunan “Kumdan Mimariler Projesi”, cıvık mantarın biyolojik sürecinden uygun algoritma ile kentsel tasarım yapmaya kadar çeşitli konu ve ölçeklerde proje ve bilimsel yayınları bulunmaktadır. “Türkiye Biyotasarım Takımı”nın kurucu üyesidir ve ekibin doğal süreçlerden esinlenme konusundaki atölyelerinde yer almıştır. Diğer başlıca atölyeleri arasında; “Origami: Yuva”, “Sürdürülebilir Oyuncak Tasarımı I, II ve III" ve “Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak II" bulunmaktadır.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAK. MİMARLIK BÖL.

Dr. Öğretim Üyesi Gülter Gülden
DEÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde görev yapmaktadır. Sinyal işleme alanında doktora derecesini almasına rağmen 2009 yılından beri sürdürülebilirlik, temiz enerji konuları araştırma alanlarının başında gelmektedir. Bu alanlarda makale, kitap içi bölüm gibi çeşitli yayınları bulunmaktadır. “Türkiye Biyotasarım Takımı”nın kuruyu üyelerinden biridir. Bu takımın bünyesinde doğadan tasarıma geçiş sürecini içeren projelerde çalışmalarına devam etmektedir. Genel çalışma alanları; sinyal ve görüntü işleme, biyomedikal işaret işleme, biyotasarım, temiz enerji şeklindedir.
DOKUZ EYLÜL Ü. MÜHENDİSLİK F. ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜH.B.(İNGİLİZCE)

Dr. Öğretim Üyesi Kutluğ Savaşır
1975 Muğla doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini İzmir’de tamamlamıştır. 1992 yılında girdiği D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi’nden 1996 yılında mimar, Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 2000 yılında yüksek mimar, 2008 yılında ise Phd.Doktor unvanlarını almaya hak kazanmıştır. 2000 yılında D.E.Ü. Mimarlık Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan akademik çalışmalarına, 2011 yılından sonra yardımcı doçent kadrosunda devam etmektedir. Mimari maket yapım teknikleri ve mega yapıların taşıyıcı sistemleriyle ilgili çalışmalarını aynı potada eriterek organize ettiği on bir farklı atölye (Sugar Tower, Sugar Sophia, Sugar Apollon, Sugar Smyrna, Yumurtadan Ne Çıkar?...) kapsamında yirminin üzerinde eser vermiş olup yapılan maketler Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde sergilenmektedir.
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAK. MİMARLIK BÖL.

Muammer Çiftcili
İzmir Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Özel Büro çalışanı olarak başlıca sorumlulukları; okulların belirlenmesi, projenin okullara tanıtımı, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ortakullarla koordinasyonun sağlanması, projenin yaygın etkisini arttırmada sergi ortamlarının sağlanması.
KONAK İLKÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Can Taşpınar
İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıfta eğitimine devam etmektedir. Lise eğitimini İzmir Cihat Kora Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. 2012-2013 yılları arasında İtalya ile ortak düzenlenen Comenius "Roots and Wings"- Hayat Boyu Öğrenme projesinde yer almıştır. 2011-2012 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanlığı ile Türk Eğitim Derneği ile ortak yürütülen "Youth Innovation and Entrepreneurship Project" kapsamında sanal bir şirket kurulmuş ve 5 kişilik şirketin içinde genel müdür pozisyonuyla ekip ile beraber inovatif ürünler tasarlamıştır. Şu anda mobil uygulama ve oyun geliştirme alanında çalışmaktadır.
İZMİR EKONOMİ ÜNİ. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Canan Gözde Gür
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir. Tasarım alanında farklı atölye ve sergilere katılmıştır. Dünya miras listesinde yer alan Bergama için tasarladığı ziyaretçi merkezi projesi BerKM’de sergilenmiştir. Mersin Yenişehir Bilim Merkezi projesi kapsamında Ebru Güller tasarım ekibinde avam proje tasarım sürecine katılmıştır ve İzmir Tınaztepe Kampüs Yarışması’nda 2.ncilik ödülü kazanan Ebru Güller yarışma ekibinde yer almıştır.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Fahri Adem Man
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 4.sınıf Mimarlık öğrencisidir. Fakülte bünyesinde yer alan Deü Mimarlık Topluluğu isimli öğrenci kulübünde 2 yıldır kulüp yönetimindedir. Kulüp yönetimiyle birlikte gezi organizasyonları, mimarlık günleri, atölyeler ve çeşitli seminerler düzenlemiştir. Dr. Ogr. Üyesi Ebru Güller yönetimindeki tasarım ekibinde gönüllü olarak yer almaktadır ve Mersin Yenişehir Bilim Merkezi sergi mekanları için öneri avan projesinin hazırlanmasında çalışmıştır.Şu anda ise ilgi alanı olan mimari eskiz ve 3 boyutlu görselleştirme üzerinde çalışmaktadır.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Latife Gülcan Gürsoy
Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. Sınıf öğrencisidir. Çeşitli tasarım atölyelerine katılmış sertifikalar almıştır. Mimarlar ve tasarım süreçleri üzerine araştırmalar yapmıştır. Danışmanı ile hazırladığı son çalışması olan ‘’Antik Roma’nın Gökyüzü İle Bağlantı Noktası Metropol Parasol’’ adlı bildirisi 2. Uluslararası Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Kongresinde sunulmuştur.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MİMARLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Zeynep Serra Güneş
Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarım bölümü birinci sınıf öğrencisidir. 3 yıl boyunca 85. Yıl Anadolu Lisesi'nin düzenlediği MBM organizasyonlarında çalıştıktan sonra Dokuz Eylül Model Birleşmiş Milletler ekibine dahil olmuştur. Çeşitli dergilerde yazmış ve 2013 yılında Zeynep Cemali öykü yarışması mansiyon ödülünü kazanmıştır. Sinemayla yakından ilgilenmeye başlamadan önce bir süre müzik ve tiyatroyla uğraşmış, çeşitli skeçler yazıp oynamış, tiyatro oyunlarında ve dinletilerde yer almıştır. Ardından 2016 yılında iki adet kısa film çekmiş ve bunların haricinde bugüne kadar 8 ayrı kısa filmde çalışmıştır. Çektiği ikinci kısa film olan Bana Bak Kahraman, KısaKes Lisevizyon 2017'de en iyi oyuncu ödülü ile adını duyurmuştur.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. FİLM TASARIMI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ

Ayşe İmre Özgen
2018-2019 etkinlik yılında gönüllü rehber olarak yer almıştır.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MİMARLIK BÖLÜMÜ DOKTORA ÖĞRENCİSİ
Ar. Gör. Ahunur Aşıkoğlu
2017-2018 etkinlik yılında, etkinlik günleri boyunca atölyelerde rehber olarak yer almıştır.
DOKUZ EYLÜL ÜNİ. MİMARLIK F. MİMARLIK B.
